Op weg naar Santiago en terug

Vakantie Spanje Portugal 2014

Door Frankrijk naar Spanje

Donderdag 11 sep naar Zeeland We zijn om 11 uur vertrokken. Eigenlijk wilden we eerder vertrekken, maar de keuring van onze nieuwe scooter wilde niet erg vlotten. We hadden ook nog niet het juiste nummerplaatje, maar daar gingen we niet meer op wachten. De scooter voorzagen we van het nummerbord van onze oude motor. Om 14 uur kwamen we in Zeeland aan. We hebben gezellig gebabbeld en gegeten en zijn daarna in ons eigen camperbedje gestapt. Jip vond het allemaal maar een beetje vreemd. Zeker met de twee honden van onze vrienden.

Vrijdag 12 sep Orleans Om 9.30 uit Scherpenisse vertrokken. De navigatie stuurt ons na Antwerpen over Brussel. Merkwaardig , maar we volgen de route maar. Helaas komen we heel veel files tegen. Dat houdt ons een beetje op. Via Parijs, waar het ondertussen spitstijd is zijn we tot Orleans gekomen. Daar is een prima camperplek langs de rivier. Even zoeken hoe we via een betaalkastje de slagboom kunnen openen.
Zaterdag 13 september Om 9.30 vertrokken over N20. Bij Vierzon de snelweg weer op. We passeren Limoges en even verder nemen we de afslag naar Meuzac. Om 14.30 komen we in Meuzac aan. We parkeren de camper bij onze familie in de tuin. Om 20 uur is er in het plaatselijke restaurantje mosselfeest met livemuziek. Stephan speelt de basgitaar. Het is aardig druk met dorpsgenoten. Sommige nummers komen live uit het afspeelapparaat. Om 12 uur gaan we vermoeid naar bed.

Zondag 14 sep Meuzac Bijna verslapen. Het is ook zo stil hier. Alleen de vogels hoor je. Met de scooter naar de supermarkt gereden om kattenbak te halen voor Jip. De rest van de dag besteed aan het in elkaar zetten van de Smash.

Maandag 15 sep St Yrieux We rijden met Stephan en Ria mee naar St Yrieux. Stephan moet les geven. Wij gaan naar  Samis, een outlet van porcelein. Maar die is dicht. We doen wat boodschappen en gaan weer terug naar het schooltje. In de middag de heg bij Stephan bijgewerkt. Je moet toch wat doen voor de kost.

Dinsdag 16 sep Limoges Vandaag is het Prinsjesdag op de TV. Dus met zijn allen voor de buis. Daarna gaan we naar Limoges naar de grote Carrefour. Terug in Meuzac mailt Annet dat het kentekenbewijs is binnen gekomen. Nu alleen het plaatje nog en dan kunnen we weg. Ik vraag haar of ze dat per expres wil opsturen, want Stephan en Ria gaan maandag weg.

Woensdag 17 sep naar Samis We gaan weer naar Samis voor het porselein en ook naar de Franse les. Thuis regel ik de verzekering. We kunnen de twee motoren tegelijk verzekeren, dat spaart geld. Het verzekeringsbewijs wordt gemaild en Stephan drukt het af op groen papier. Het bijbehorende plaatje stuurt Annet op. Nu maar hopen dat het op tijd aan komt. Jip verkent ondertussen de tuin.

Donderdag 18 sep La Croisille sur Briance In camper ontbeten.  Om 11 uur met de scooter naar de markt in la Croisille sur Briance gereden.  Het is een mooi ritje door de glooiende heuvels. Op de terugweg ontlopen we net een onweersbui  met hagel. ’s Avonds eten we  in de camper. Daarna kijken we naar Ramses deel 3.

Vrijdag 19 sep Meuzac We wachten nog steeds op het kentekenplaatje. Ondertussen de heg gesnoeid. Om 15 uur komt eindelijk de postbode met het plaatje. We schroeven hem op de scooter en rijden naar  Magnac voor de boodschappen. We laden alle apparaten op . In de avond regent en onweert het weer. Om 20 uur gaan we naar de camper en naar poes Jip. We kijken naar het laatste deel van  Ramses.

 

Zaterdag 20 sep op weg naar Moissac 240 km

Na ontbijt vertrekken we om 10.30 bij Stephan en Ria. We rijden over Lubersac.  Via Cahors komen we in Moissac aan. Via het ACSI-boekje vinden we een camping bij een oude watermolen. Het is warm weer , 30 graden. We kunnen net onder de toegangspoort door. Hogere campers moeten buiten de poort staan.

Zondag 21 september Moissac Er is markt in Moissac. We bekijken de Kerk en het klooster. Moissac ligt langs de pelgrimsroute naar Santiago. Die gaan we verder volgen. ’s Middags is er een marktgedeelte langs de Tarn met oude auto’s, de 2CV club. Het is nog steeds lekker warm weer.

Maandag 22 september Tarbes 150 km Na het ontbijt hebben we alles opgepakt. Bij de poort leveren het plaatsboordje in en jawel, Jip smeert hem. Hij loopt het bos in met veel bramenstruiken. Na veel krassen van bramen op mijn benen krijgen we hem eindelijk te pakken. Bij Leclerq gaan we boodschappen doen. Het is nog steeds warm. In de auto is Jip na terugkomst niet te vinden. Hebben we hem achter gelaten?  Na de hele auto doorzocht te hebben vinden we hem naast de voorstoel bij de voordeur. Hij heeft het te warm denk ik. We rijden door tot voorbij Tarbes. Op de een of andere manier herinner ik mij deze weg. We zijn hier eerder geweest. We zien een mooie camping bij een meer met een soort Restaurant erbij, Camping La Calotte. Er lopen wat wilde katten rond, maar die zijn niet van de campingeigenaar volgens de mevrouw. Er staan ook chalets. Sommige zijn bewoond. Waarschijnlijk door mensen die in de buurt tijdelijk werken.

Dinsdag 23 sep naar Roncesvalles 240 km Na het ontbijt doen we nog een wasje. Om 11 uur rijden we weg. Na de noodzakelijke boodschappen rijden we door naar Sint Jean Pied de Port. Een gezellig dorpje voor de Pyreneeën, waar veel wandelaars in stevige schoenen rond lopen. Daarna een steile bergweg tot Roncesvalles. Hier is een camperplek op de plaatselijke parking. We doen een wijntje bij de bar en lopen wat rond. Het oude klooster is omgebouwd tot slaapplaats. Naast ons staat een Franse camper. Vader en moeder met oudere dochten en schoonzoon. De dochter en man lopen telkens een stukje van de Camion. Vader en moeder volgen ze in de camper. We komen ze later nog regelmatig tegen.

Woensdag 24 september naar Pamplona 50 km Om 8 uur staan we op. We douchen in de camper. Na het ontbijt vertrekken we richting  Pamplona.  Het is een mooie bergweg naar beneden langs het voetpad van de Camion. We zien clubjes vanmensen het voetpad volgen. Het lijkt af en toe wel eens een file. We moeten even zoeken naar de juiste camping. Nadat we die gevonden hebben verkennen we   Pamplona met de scooter verkent. Het is fris weer zo’n 16 graden.

Donderdag 25 september Pamplona Vandaag gaan we op de scooter naar Pamplona. Met een plattegrond van de camping zitten we zo in het centrum van de oude stad. We drinken koffie op de Plaza  de Catillo.  Daarna lopen we een rondje door de stad gedaan. Langs het standbeeld van Hemmingway lopen we naar de kathedraal. Na de lunch doen we boodschappen en rijden weer terug.

Vrijdag 26 september naar Estella 50 km Het is een mistige morgen. We gaan op weg naar Estella en rijden om Pamplona heen.  De camperplek stelde niks voor dus gaan we maar naar de plaatselijke camping. We doen een wasje en gaan daarna op de scooter naar het dorp. Met uitzicht op de oude middeleeuwse brug nemen we een wijntje. Er lopen heel wat wandelaars door deze oude stad. Je kan overal overnachten. 

Zaterdag 27 september naar Burgos 180 km
Om 11 uur vertrekken we richting Burgos. Het is een nieuwe snelweg. Onderweg stoppen we bij een duidelijk pelgrimslocatie en drinken daar koffie. Ook pelgrims stoppen daar. In Burgos zoeken we naar een camping. Op een gedeelte van de camping is een bijeenkomst van de locale caravan club. Daar mogen we niet staan, maar gelukkig is er aan de andere kant plek genoeg. Er is slecht bericht over koorleider Feico.

Zondag 28 september Burgos
Het regent een klein beetje, maar we gaan toch op de scooter naar Burgos . De stad heeft een mooie kathedraal, die op de werelderfgoedlijst staat . We eten wat tapas en gaan terug naar de camping. Daar bakken we nog wat pannenkoeken. 

Maandag 29 september via Astorga naar Ponferrada 230 km
We breken om 9.30 op en rijden verder. Het is allemaal snelweg en dat is wel lekker met de mist. De camperplek in Astorga lijkt ons niks vlakbij een arena.  We doen wat boodschappen. In Astorga is nog een gebouw van Gaudi en die moet even op de plaat. Daarna rijden we door naar Ponferrada.  Dat is een mooi oud pelgrimplaatsje.  Naast de pelgrims herberg is een grote parkeerplaats, tevens camperplek. Onze buurman gaat voor een geringe vergoeding in de herberg douchen. Wij gebruiken onze eigen douche. Later vullen we de watertank weer met de waterkraan vlak naast ons. Koorleider Feico is overleden.

Dinsdag 30 september naar Santiago
We lozen en verversen onze watervoorraad. Over de snelweg rijden we naar Santiago. Het voetpad volgt een andere weg. Pas in Santiago zien we de pelgrims weer lopen en de kerk bezoeken. Die staat helaas in de steigers. De camperplek in de stad trekt ons niet zo erg, dus rijden we later richting kust. Het verkeer is hier duidelijk drukker. Bij Ribeira vinden we een camping. Jip de poes heeft de hele dag geslapen dus hij wil er wel uit.

Woensdag 1 oktober Onze dochter Annet is jarig, dus maar even bellen. Daarna doen we een wasje en hangen alles in de brandende zon. Op de scooter gaan we naar het stadje en doen boodschappen bij een Mercator. Op de terugweg rijden we met de Tomtom op onze telefoon naar het strand. Mooie golven, maar het water is fris.

Donderdag 2 oktober We breken op. Als we buiten de camping zijn bedenken we dat we het buitenkleed zijn vergeten. Dus rijden we weer terug. Op de gratis routekaart van de ANWB hebben we gelezen hoe je de camper voor de snelwegen in Portugal moet aanmelden. Langs de A28 is het even zoeken hoe dat moet. Bij een aanmeldpoort wordt je creditkaart gekoppeld aan je kenteken. Als dat gelukt is gaat de betaling automatisch. Bij Viana do Costello vinden we een ACSI camping aan zee. (Orbitur Viana do Castelo) Het is een gezellig stadje met een brug die door Eifel is ontworpen. Met de scooter bezoeken we later het stadje en drinken een biertje op een gezellig druk terras.

Vrijdag 3 oktober Eerst aan strand gelegen en een beetje bijgekleurd. Daarna hebben we bij de camper gelezen. We boeken bij, want het is een prima camping. Jip onderzoekt de camping en ziet een aantal zwerfkatten. De Franse bus achter ons heeft ook een kat mee, maar die loopt los rond. Aan het eind van de dag doen we nog wat boodschappen op de scooter.

Zaterdag 4 oktober We doen nog wat wasjes . Daarna gaan we de stad in. Met de finuculair kun je berg op naar de kathedraal boven de stad. Er is net een bruiloft bezig. We mogen de kerk pas in als de bruiloft is afgelopen. Dus gaan we verderop een kopje koffie drinken. Het plafond van de kerk is mooi versierd. In de stad kopen we nog cadeautjes en rijden terug naar de camper.

Zondag 5 oktober naar Arco de Baulthe
Na het ontbijt vertrekken we. De Franse mevrouw achter is haar kat kwijt. Hij is het bos tegenover ons ingelopen. Ze roept hem en een halfuur later komt hij gelukkig terug. We zijn blij dat Jip aan een touwtje zit. Het is even lastig om de juiste weg te vinden. De Tomtom weet het ook even niet. Uiteindelijk rijden we de heenweg terug over de Eifelbrug. De camperplek in Braga was  niks. We rijden door naar het oosten naar Arco de Baulthe. De ACSI camping daar wordt beheerd door een aparte Belg. We vinden de camping pas nadat een vriendelijke Portugees voor ons is gaan rijden. De toegangsweg is zo smal, dat we bang zijn vast te komen zitten. Na de camper geplaatst te hebben doen we een rondje door het dorp. Jip gaat ’s nachts op de claxon zitten en toetert de camping wakker.

Maandag 6 oktober naar Porto
De camping gaat deze week dicht dus we blijven hier maar niet. De Belg rijdt onze camper over de smalle toegangsweg naar boven. We tanken en rijden door naar Porto. Op de stadscamping gaat het regenen. Morgen moet het droger worden, want we willen de stad in.

Dinsdag 7 oktober Porto
Met een zonnetje rijden we op de scooter naar Porto. We passeren gebouwen met de bekende Portmerken. Over de Pont Louis , ontworpen door wederom Eifel, rijden we de stad in. We parkeren de scooter voor het politiegebouw en volgen de wandeling uit het reisboek. We eindigen bij de haven. Daar eten we op de kade sardientjes die op straat worden geroosterd. In de regen keren we terug naar de camper. Het regent zo hard dat de camper in een klein meertje komt te staan. We zoeken een hoger plekje op de camping op.

Woensdag 8 oktober naar Nazare 240 km
We rijden even langs de Continenten voor de nodige boodschappen. Over de snelweg rijden we naar Nazare. Daar zijn we ooit 30 jaar geleden geweest met onze eerste camper. We vinden een terrassencamping net buiten de stad. 's Nachts krijgen we nog een hevige dondersbui.

Donderdag 9 oktober Nazare , Alcobaca
Het zonnetje komt weer door. We rijden eerst naar Nazare en daarna naar Alcobaca. De kerk is de grootste van Portugal en heeft inmiddels een plekje op de werelderfgoedlijst van UNESCO veroverd. De kerk heeft tevens een van de mooiste Cistercienzerabdijen uit de Middeleeuwen. Een van deze verhalen gaat over koning Pedro en zijn minnares Ines de Castro. Dit liefdesverhaal kent helaas wel een tragisch einde met de moord op Ines. Bezoekers kunnen hier tevens de prachtige graftombes van de twee geliefden bewonderen. Beide graftombes hebben indrukwekkend gotisch houtsnijwerk dat behoort tot het mooiste van Portugal. Voor de kerk nuttigen we een lunch met een visje en rijden terug.

Vrijdag 10 oktober Nazare
Het zonnetje komt weer door. Even alle wasjes doen. Daarna gaan we op weg naar Nazare. We rijden naar het hoge gedeelte , waar je een mooi uitzicht heb op het stadje en het strand. We zien nu dat Nazare veel groter is geworden dan 30 jaar geleden. We willen Cataplana eten, maar dat is er niet. Dan eten we maar een ijsje. Thuis leggen we de zalm op de bbq.

Zaterdag 11 oktober naar Sintra
We gaan weer even langs de Continente voor de boodschappen en rijden over binnenwegen naar Sintra. Het laatste stukje pakken we de snelweg. Het witte Palácio Nacional de Sintra ligt midden in de stad. Verschillende koningen hebben in het palies met veel Moorse invloeden gewoond, totdat in 1910 de monarchie werd beëindigd. Na het bezoek doen we een glaasje wijn op een terras voor het paleis en rijden naar de camperplek in de stad. Er breekt een geweldige onweersbui los tijdens eten. De straten staan blank.

Zondag 12 oktober naar Evora 140 km
Het blijft de hele nacht regenen. Zelfs als we vertrekken regent het nog. We gaan op weg naar Evora. We rijden langs Lissabon over de grote hangbrug. In Evora blijft het door regenen.

Maandag 13 oktober Evora Met een licht zonnetje staan we op.  Op de fiets gaan we de stad in. Daar drinken we een kopje koffie voor wel 1,60. We bezoeken de Kerk, de Templo Romano en de Capella dos Ossos. Daarna fietsen we in de regen terug.

Dinsdag 14 oktober naar Sao Marco de Serra 175 km Het zonnetje laat zich vandaag weer zien. Na boodschappen bij de Continente rijden we over de IP2 naar het zuiden. We passeren verschillende viaducten die schijnbaar geen enkele functie hebben. Later horen we dat die door de Europese Unie zijn gefinancierd en dat een plaatselijke aannemer er veel geld mee heeft verdiend. Daar gaat ons geld dus naar toe. Uiteindelijk komen we bij onze bestemming aan : Sao Marco de Serra gereden. Daar is een mooie camping verborgen tussen de heuvels en gerund door een Nederlands stel..  We doen een wasje en drinken een welkomst wijntje bij Bert.

Woensdag 15 oktober naar Silves Het zonnetje meldt zich weer met af en toe een drupje regen. Op de scooter gaan we naar Silves. We rijden dwars door de steile heuvels. De afstand is groter dan we dachten en onze benzine raakt op. Net op tijd bereiken we de stad en het benzinestation. Er is een mooi Moors kasteel ( Castello dosMouros). We bezoeken het kasteel en drinken een kopje koffie op een mooi terras. Een lieve poes komt onze schoot zitten. Over de snelweg rijden we de 60 km weer terug.

Donderdag 16 oktober naar Alte
Na regen weer zonneschijn. Dus stappen we weer op onze scooter om het dorpje Alte te bekijken. Onderweg moeten we even schuilen voor een stevige regenbui. Net buiten het dorp eten we eindelijk cataplana.

Vrijdag  17 oktober
Vandaag maar eens even niks gedaan. We wandelen was door de heuvels en doen wat boodschappen bij de plaatselijke kruidenier.

Zaterdag 18 oktober naar Tavira
We betalen onze kampeerschuld bij Bert en gaan op zoek naar WC-spul. Dat is bijna op en we hebben nergens nieuwe kunnen vinden. Bert heeft een adres en jawel de winkel heeft het. We doen de bekende boodschappen en vinden een camperplek bij een boer in Tavira. Op scooter Tavira bezocht. Tot 21 uur buiten gezeten.

Zondag 19 oktober
In de zon ontbeten. Een andere kat komt Jip lastig vallen. Na het douchen gaan we met de scooter naar het strand van Barril. Even lekker gezwommen en daarna visjes gegeten in Tavira. De camping is een beetje rommelig en de douches zijn ook niet super. De eigenaars zijn wel aardig. De man rijdt in een open wagentje over de camping. Aan de overkant staat ook een Nederlandse camper met een hond. We zullen ze nog een paar keer tegen komen.

Maandag 20oktober naar Monta Rota
Vertrokken naar Monta Rota.  In Tavira nog even boodschappen gedaan. Ooit zijn we met onze eerste camper ook op deze plek geweest. Er was helemaal niets. Alleen een waterput die je met een groot tandwiel moest bedienen. Dit tandwiel staat er nog altijd. Allen is de kampeerplek verandert in een grote parkeerplaats met loos- en watertappunt. Je kan ook elektriciteit kopen. Er staan veel Fransen, omdat de overtocht naar Marokko voor hun wordt afgeraden. Naast ons staan Belgen met twee Siamese katten. Dus gesprekstof genoeg.

Dinsdag 21 oktober
Het is tropisch warm, 30 graden. We doen boodschappen Altria en kopen luchtige bloezen. ‘s Avonds eten we in een gezellig restaurant in het dorp bij een Belgische dame. Onze poes is bijna ontsnapt, maar schrikt van de hond van de Duitse bus die naast ons staat. De stevige bus is van alle gemakken voorzien en heeft een schotel met internet en wifi. Och ja je moet ook simpel beginnen.

Woensdag 22 oktober
Het is weer tropisch warm, dus we blijven nog even. Er is paniek, Sommige camperaars hebben zich een wel groot stuk weg toegeëigend. Dus de campingbeheerder gaat met witte verf gelijke stukken afbakenen en iedereen moet verkassen. Vooral de Fransen maken veel stampij. We fietsen een stukje naar het volgende dorp, maar vergissen ons in de heuvels en komen zwetend terug. We gaan op het strand liggen en zwemmen wat. We eten met de eerder ontmoette Nederlanders en nog een ander stel in hetzelfde restaurant van de Belgische dame. Ze vertelt dat het de laatste avond is. Ze gaat een paar weken vakantie houden. Het is tenslotte naseizoen.

Donderdag 23 oktober
Het is gelukkig iets koeler. We doen nog wat boodschappen met de scooter. Daarna gaan we nog wat zwemmen. We hebben hier genoeg gezien en gaan morgen verder.

Vrijdag 24 oktober Naar Isla Christina 50 km
We pakken alles in en gaan op weg naar Isla Christina. De buurman heeft ons gewezen op een benzinestation waar je gas kan tanken en dat doen we dus nog even. We doen nog wat boodschappen en drinken een wit wijntje op het strand bij de plaatselijke tent. Jip is eindelijk weer eens naar buiten geweest na de afgelopen warme dagen en de hond naast ons. De camping lijkt wat donker en muggig, maar dat valt mee.

Zaterdag 25 oktober
Dit wordt een rustig dagje. We lopen nog even naar het strand en komen daar de eerder ontmoete Nederlanders tegen. Daarmee drinken we later een wijntje.  We doen weer een visje op de bbq.

Zondag 26 oktober
We fietsen wat rond en lopen een rondje door het stadje.  Er is markt en we lopen langs de haven. Op een pleintje drinken we wat. ’s Avonds gaan we met Nicolet en Gerard (de eerder ontmoete Nederlanders) bij een locale restaurant wat gegeten. De menukaart is beperkt, maar het smaakt prima en de bediening perfect.  We nemen afscheid want morgen gaan we verder.

Maandag 27 oktober naar Cacares 400km
Via Sevilla rijden we naar Caceres, een oud ommuurd stadje. Buiten de stad gaan we nog langs de Carrefour. De camping is apart. Elke plek heeft zijn eigen douche en toilet. Jip doet een rondje over de camping. De overbuurman, een oudere Nederlander, heeft ook een Vespa scooter, maar dan eentje met handschakeling.

Dinsdag 28 oktober
We gaan naar Caceres met de scooter. We zijn alleen het reisboekje vergeten. Ik haal het even op. Daarna bekijken we de oude binnenstad. ‘s Avonds gaan we bij de camping in het restaurant eten. We zijn de enige gasten.

Woensdag 29 oktober naar Salamanca 240 km
We gaan weer verder en rijden door naar Salamanca. Het is een mooie weg. In Salamanca gaan we even de stad in met de scooter en bezoeken het Plaza de major. Na een glaasje gaan we weer terug. ’s Avonds na de bbq bijt een wilde kat in mijn voet. Daar ga ik nog flink last van krijgen.

Donderdag 30 oktober Mijn voet is aardig dik geworden. De campingbeheerder wijst ons waar de geneeskundige kliniek is. Van de dokter krijg ik een prik en wat pillen.De rest van de zijn we bij de camper gebleven.

Vrijdag 31 oktober naar Aguilar de Campoo 250 km
We pakken alles in en gaan op de scooter Salamanca in. We bezoeken de Kathedraal en de  Universiteit bekeken. Nog even langs het gebouw met de vele schelpen en dan op weg naar Aguilar de Campoo.  Bij het plaatselijke voetbalveld is een camperplek. We lopen het oude stadje in en doen wat boodschappen. Na een glaasje wijn lopen we terug. De jeugd is aan het trainen.

Zaterdag 1 november naar Bilbao 100 km
Het is Allerheiligen en alle winkels zijn dicht. We stoppen bij een klein badplaatsje aan de kust La Arena. Een camping vinden we niet dus parkeren we de camper maar op de plaatselijke parkeerplaats. Er staan nog meer campers. ‘s Avonds eten we in een restaurant  met een groot voetbalscherm en 10 schreeuwende kinderen en een man aan de eenarmige bandiet. Niet erg rustig dus. We lopen terug en proberen te slapen.

Zondag 2 november naar Bilbao en Mont de Marsan 250 km
We gaan op weg naar Bilbao.  De camper zetten we boven op een heuvel waar een camperplek zou moeten zijn. Een Duitse vrouw alleen met een camper vraagt of het daar veilig is. We hebben geen idee en zeggen dat we alleen de stad willen bekijken en daarna verder rijden. Met de streekbus rijden we naar het Gugenheim museum. Er lopen een heleboel mensen in de plaatselijke voetbalshirts door de stad. Zeker een thuiswedstrijd. Het museum is heel mooi en apart. Na het bezoek rijden we terug naar de camper en vertrekken richting Frankrijk. Door gereden naar Mont de Marsan. Daar is een rustige camperplek voor 6,50 Euro. Betalen bij de slagboom. Het is al donker en het regent een beetje. Mijn voet wordt niet echt beter, Mijn schoen kan ik nauwelijks aan.

Maandag 3 november naar Meuzac 350 km
We vertrekken naar Meuzac. Daar woont onze familie en die hebben een afspraak bij de dokter gemaakt. We rijden even de verkeerde kant op. Om 16.30 komen we aan en zijn op tijd voor de dokter. Morgen moeten we een foto laten maken waar de ontsteking precies zit.

Dinsdag 4 november
De hele nacht heeft het geregend. We gaan naar Limoges om een foto te laten maken. Met het rapport en de foto’s gaan we terug naar de dokter. We krijgen de juiste pillen en kunnen verder reizen.

Woensdag 5 november
We lunchen vandaag in de herberg bij het meer. Daarna doen we nog wat boodschappen. Morgen gaan we terug naar Nederland.

Donderdag 6 november
Nog even langs de dokter voor een laatste check.  Alles is ok we mogen reizen. ‘s Avonds eten we bij een Franse MBO en worden bediend door de leerlingen.

Vrijdag 7 november naar Orleans 450 km
Na het ontbijt vertrekken we.  We raken vast in het gras naast het huis. Als we de scooter van de drager halen kan Stephan ons los trekken. We rijden nog even Lubersac voor de supermarkt. Daarna rijden we door tot Orleans waar we op onze vertrouwde camperplek gaan staan langs de rivier.

Zaterdag 8 november naar Wervik 360 km
Om 10 uur vertrekken we. We rijden om Parijs heen. In België stoppen we bij een camperplek bij Wervik. Je moet daar met munten betalen, dus die gaan we even wisselen. De coördinaten van de plek kloppen ook niet helemaal.

Zondag 9 november naar huis 325 km

Het laatste stukje is bekend terrein. Bij Antwerpen is het nog even druk.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.