Terug naar aginara beach griekenland

Na het bezoek van onze oude camper wisten we het zeker.
We gingen terug naar onze oude roots uit 1981.

Maandag 7 augustus

De camper staat bij de garage. Een paar rubbers van de achtervering vertonen scheuren. En met die Griekse wegen nemen we
geen risico. Nu maar hopen dat het op tijd af komt.

Vrijdag 11 augustus

In de garage reed een auto mijn achterlicht kapot. Probleem. Gelukkig kon ik vandaag de camper weer ophalen. Van kapot achterlicht (links) is weinig meer te zien. Nu alles inpakken en volgende week woensdag op pad. Het wordt spannend.

Woensdag 16 aug van Schellinkhout via Lelystad naar Wendig (Koblenz) 390 km

 Na het laatste wasje vertrokken. Poes Jip begint te janken, maar kruipt al snel in zijn eigen hokje. Even de banden checken op de juiste spanning. Over de dijk rijden we via Almere, Amesfoort, Anhem naar Venlo en dan over de 61 Duitsland in. We zijn de standaard weg via Oberhausen zat. Bij Arnhem passeren we een Commer. Dat verzin je niet als je de oude Commer-route van 1981 achterna gaat. Net over de grens worden we gebeld. Onze pc staat bij de reparateur. We nemen een afslag en parkeren bij een supermarkt. Er zitten virussen op. We spreken af dat er een nieuw systeem op wordt gezet. Het is goed druk onderweg. We passeren elke keer zo ‘n 10 vrachtwagens achter elkaar. Nog 110 km naar Wendig. Daar zijn we eerder geweest. Prima gratis plek. Er staan wat campers, een paar Nederlanders. Jip vindt het nog niks. Wij lopen de helling op en drinken bij de plaatselijke Vulcan brouwerij een biertje. Je kan er ook eten, maar dat doen we thuis.

Donderdag 17 augustus van Wendig naar Memmingen 400 km
We worden laat wakker, 8 uur. Na een broodje rijden we om 10 uur weg. Eerst is het nog rustig op de weg, maar later wordt het weer druk. Zeker de weg naar Basel. Gaan al die mensen op vakantie? We slaan linksaf de 8 op. Dezelfde weg als met de Commer. Ik herken de helling waar we stil stonden met een kokende motor. We komen ook langs bekende plekken die we passeerden tijdens onze wintersportreizen. Voor de rest is de weg grotendeels driebaansweg geworden. De 400 km vallen ons zwaar. We dachten dat we er sneller over zouden doen. Om 16.30 komen we in Memmingen aan op de camperplek. Het is er al druk, maar het wordt er nog drukker. Op de fiets rijden we op aanwijzingen van een vrouw naar een Lidl. Daarna zitten we nog even buiten. Nemen een douche en eten binnen. Het is goed warm. Alle ramen staan open en Jip vindt het te druk om naar buiten te gaan.

camperplek

Vrijdag 18 augustus van Memmingen naar Terlago 370 km

We zijn vroeg op. De camperplek ligt aan een drukke weg. Bovendien zijn alle plekken gisteravond bezet geraakt. Dat maakt het er niet rustiger op. Om 9 uur rijden we weg. We rijden naar het zuiden richting Fernpas 1200 m hoog. De snelweg verandert in een tweebaans bergweg. Soms klimmen en soms dalen. Het blijft druk, veel vakantieverkeer. Uiteindelijk komen we op de snelweg naar de Brenner. Oostenrijk perst nog 9 euro uit onze zak en we klimmen omhoog. Daarna dalen we Italië in. Het wordt steeds warmer. Daarom rijden we wat verder dan we van plan waren. Dan kunnen we in een keer naar Ancona rijden. Bij Terlago is een mooie camping, hoog in de bergen. Alleen hij is vol. Dus terug naar het dorp. Daar is een camping bij het meer. Na enig zoeken vinden we hem. Wel duur, 45 euro. We zijn het rijden zat en gaan hier een dagje staan. We hebben het warm dus drinken we eerst een koud glaasje bij het terras voor de camping. We testen het water van het meer. Het is warm genoeg. Daarna douchen we en wassen wat kleren uit. Naast ons installeert zich een rumoerig Tjechisch gezin. We verkassen 2 plaatsen verder. Dat vindt Jip ook fijner. Ik zie dat er een spanband van de scooter is geknapt. Nu staat hij een beetje los. Werk aan de winkel voor morgen. Eerst even barbecueën.

 

Zaterdag 19 augustus, Terlago , 0 km
We worden laat wakker. Het was een gebroken nacht met veel regen. Naast ons staat een oude rode Mercedes camper, ooit als Oost Duitse brandweerauto gebruikt. De motorklep gaat open. Het kabeltje naar de temperatuurmeter is defect. Volgens de eigenaar is hij uit 1953. Na het ontbijt lopen we naar het dorpje aan de andere kant van het meer. Er zit weinig fruit aan de bomen. We pinnen wat geld om de camping te betalen en kopen een broodje en prosciutto ham. Bij de camping drinken we wat koffie op het terrasje voor de camping. Voor de rest chillen voor de camper. Morgen weer een lange rijdag.
Plotseling begint het hevig te waaien. De bomen naast ons buigen gevaarlijk door. We breken alles op en verkassen naar een wind rustig plekje. De bbq lukt nog net.

Er stopt een camper naast ons met twee motoren. Een roodharige poestige dame met sigaret in haar mond stapt uit. Wil is jaloers ..... op haar figuur. Misschien heeft ze ook tatoes? Ze blijkt ook een poes te hebben. Eentje met een staart. Jip is benieuwd en ik ook. Daarna begint het stevig te onweren en te regenen. Een jong Frans koppel zet naast ons een tent op. Ik vraag of ze een lamp nodig hebben. Nee maar heb ik ook een hamer. Natuurlijk, wel twee. Het wandelen met Jip buiten wordt natuurlijk weer niks vandaag. Het wordt weer een onrustig nachtje. 

Zondag 20 augustus, Terlago-Ancona 430 k
Jip had het weer op zijn heupen. Telkens miauwend over ons heen lopend. We staan om 7.30 uur op en rijden uiteindelijk om 9.15 weg. Het is al druk op de autostrada. We rijden even verkeerd, maar nemen daarna de juiste weg door de Povlakte. Veel fruitteelt en landbouw. Voor de rest een saaie rechte weg naar Ancona. Rond 4 uur zijn we bij de camperplek. Een stel oude campers op een parkeerplaats. Na enig zoeken vinden we de echte camperplek. Iets hoger en met een hek er voor. We doen 12 euro in de gleuf en het hek gaat open. Een hard salsa geluid komt ons tegemoet. Twee dagen per jaar is er een Peru festival. Dat hebben wij weer. Later wordt het geluid minder. De beheerder heeft gebeld denken we. Voor de rest biedt de plek niet veel. We hadden beter nog een dag op de camping kunnen blijven. Maar nu kunnen we rustig de tickets voor de boot gaan regelen.

Maandag 21 augustus, Ancona 15 km met scooter

 We hebben alle tijd. Praten nog wat met de Duitse buren die ook een scooter hebben. Ze hebben dezelfde boot, maar gaan richting Albanië. De geldpot van het hek wordt geleegd en Wil probeert nog wat losse munten te scoren. Na het karige ontbijt (3 boterhammen) gaan we brommend de stad in om de veerboot tickets voor morgen te scoren. We slaan op goed geluk rechtsaf en volgen de borden Porto. En jawel we komen bij de veerboot aan. Tickets voor morgen geven ze nog niet, maar we kunnen vandaag nog mee. Even enige twijfel , halen we dat wel? Terug rijden, alles opbreken, haastwerk. We houden het op morgen. Op zoek naar een super. We vinden er een en laden alles in de scooter. Een schrapend geluid. We zien een andere scooterrijder onderuit glijden, maar gelukkig staat hij weer op. Via de Tomtom rijden we terug en vinden een andere betere toegangsweg naar de veerboot voor morgen. Het is warm in de camper, dus we verplaatsen hem naar de schaduwkant. Beter voor Jip. Gelijk vullen en lozen we alles voor morgen op de boot. De middag wordt lezend door gebracht. Gewoon wachten op de boot en alvast kijken waar we in Griekenland naartoe willen. Ondertussen testen de vele muggen onze weerstand. Een paar grote campers komen de plek op rijden. Een Duitse Morbello, koopprijs 200.000 euro. Ach ja, het kan altijd groter. Jip vindt het maar niks en gaat op de grond liggen. Later wil die nog wel een rondje lopen.

Dinsdag 22 aug , Ancona naar de boot
Het was een onrustige nacht. Jip liep telkens over ons heen. We staan om 8 uur op en doen de laatste opruim dingetjes. Om 10 uur rijden we richting boot. Dankzij onze onderzoek tocht van gisteren weten we de weg. Het is druk , maar we zijn al snel bij het ticketoffice. We krijgen alle tickets , ook voor de volgende boot. Daarna duurt het lange wachten. Uiteindelijk vertrekt de boot 2 uur te laat. Maar ........... we hebben een A-plek op het camper dek. Uitzicht op zee en nog plek voor een stoeltje ook. De stekker voor 220V trek je met een stok uit het plafond en die past gelijk in je aansluiting van de camper. We verkennen de boot en gaan daarna terug naar de camper. De Duitse buurman van Ancona komt langs en maakt een praatje. Hij is techneut geweest bij BMW en heeft bij de formule 1 gewerkt. Wil geeft zijn vrouw een gebreid vogeltje. Vanavond gaan we in het selfservice restaurant eten. Maar eerst gaan we douchen met een bakje warm water gemaakt met een reisdompelpomp van 350W. Gelukkig heb ik die mee genomen. Je mag gas niet gebruiken aan boord. Jip snapt er niks van. Je kijkt naar buiten, ziet alleen maar water en toch rijd je door?? Hoe kan dat? We eten vis en patat in het zelfbediening restaurant. Niet super, maar genoeg. Schommelend gaan we ons bed in. Het lijkt net of je dronken bent.

Woensdag 23 augustus, van Igamounitsa naar Preveza 85 km en 20 km scooter

Jip houdt zich rustig, maar ik sta met een hevige hoofdpijn op. Is het de spanning of toch de onrustige slaap. Om 5.30 worden we gewekt en doen we Corfu aan. Een uurtje later zijn we in Inglamounitsa. We nemen afscheid van onze Duitse reisgenoten en kopen een Griekse landkaart. Over redelijke goede wegen rijden naar Preveza. Daar is een rustige ACSI-camping. Daar gaan we een paar dagen staan en uitzakken. We starten 2 wasmachines voor de vuile was en maken de camper schoon. Daarna rijden we op de scooter naar het stadje en doen wat inkopen. Even het strand en het zwembad bezoeken en daarna chillen voor de camper. Het is warm, 34 graden, dus het tempo ligt laag. Maar we zitten tot 10 uur lekker buiten te lezen. Jip ligt buiten de andere katten te bekijken. Ook spannend.

 Donnderdag 24 augustus Preveza
Laat op gestaan. Eerst even ontbeten. Daarna kot gekuist. Op scooter naar Preveza. Daar koffie gedronken. Enorme waterschildpad komt boven. Net te laat voor foto. Gaan later eco cruise doen om hem/haar te bekijken. Nu even chillen bij de camper.

Na het zwemmen gebeld of er een eco cruise beschikbaar is. Nee dus. Dan gaan we morgen maar naar Zagalo. Gigantisch standbeeld voor de vrouwen die van een rots gesprongen zijn, omdat ze zich niet wilden overgeven. Het restaurant op de camping is matig gevuld. We gaan in de stad eten. We bestellen inktvis, sla en patat. Het blijkt redelijk veel te zijn. De volgende keer wat minder bestellen. Na een aperitief voor de camper duiken we ons warme bedje in.

Vrijdag 25 augustus , Zalongo 50 km scooter Na het ontbijt stappen we op de scooter en rijden noordwaarts naar Kamarina. Daar staat het Zalongo monument. Zalongo is een historisch gedenkteken in de bergen van Epirus op het vasteland van Griekenland. Het monument wordt ook wel de “Dans van Zalongo” genoemd en symboliseert 63 dansende vrouwen met hun kinderen, die hier in 1803 van de rotsen sprongen. Ze dansten letterlijk en figuurlijk hun dood tegemoet, omdat ze niet gevangen wilden worden genomen door het Turkse leger van Ali Pasha. Ter nagedachtenis aan deze tragische, maar dappere gebeurtenis, is het monument hier op 6 oktober 1961 onthuld. Om er te komen moeten we steile trappen op lopen in de warme zon. Lijkt een beetje op de Inca trail. Op de terugweg kopen we wat groenten bij een stalletje en drinken ijskoffie. Even verder komen we langs een supermarkt. Wil scoort een paar leuke slippers. We vergissen ons in de prijs van limoencello. Blijkt effe duurder dan gedacht.

Zaterdag 26 augustus Preveza-Lefkas camping Santa Moura

We zijn vroeg wakker, want onze Duitse buren gaan ook weg. We betalen de camping, €25 per dag. Onderweg passeren we een supermarkt de Metro. We doen wat boodschappen, maar dan blijkt dat je een Metrokaart moet hebben. De man achter de kassa maakt er geen probleem van en we kunnen verder. Eerst door een tunnel om langs de binnenzee te komen en daarna over een smal bruggetje om op het eiland te komen. We passeren een kolonie flamingo ‘s .We hebben een camping in Sivota (zuidpunt) op het oog, maar die blijkt er niet te zijn. Een man wijst ons een camping in Dessimi. We rijden terug en bij de kruising wijst een man op een scooter ons de weg. Een steil weggetje naar beneden leidt naar een mooie baai met zwembad, restaurant en bar. De camper parkeren we onder een hele oude olijfboom naast een opschepperige Italiaan met een scooter die hij herhaaldelijk gebruikt om 20 meter af te leggen naar zijn vrienden. Een grote hond ligt voor zijn camper. Dat vindt Jip niet leuk. Het is zo warm, dat we eerst naar zee lopen en een ijskoude koffie drinken. Daarna gaan we zwemmen en snorkelen en douchen. We gaan vanavond souvlaki eten bij de bar aan het strand. Jip ligt uitgeteld op de grond.

Zondag 27 augustus, 50km scooter naar Karia

We ontbijten buiten en een leuk klein poesje zoekt ons op. De knabbels van Jip gaan er snel in. Na de dagelijkse opruimbeurt gaan we met de scooter op weg naar Nidri. Wil scoort een hoedje en we drinken wat ijskoffie. Daarna rijden we door de heuvels in naar Karia. We denken een stil bergdorpje aan te treffen, maar het plein onder de bomen is stamvol met mensen. Volgens de dame van de naast gelegen shop zijn het grotendeels dorpsbewoners die op zondag wat gaan drinken en eten. Wij drinken ook wat en rijden langs een andere weg terug. Op het laatste stukje naar de camping stopt de aandrijving van de scooter. Waarschijnlijk is de aandrijfriem defect. Het is bloedheet, dus lopen is geen optie. Iets verder is een restaurant. De eigenaar belt een taxi en geeft ons wat water. Tegelijk meldt hij dat er een souvlaki festival is in zijn restaurant. Of we wat willen uitdelen op de camping. Natuurlijk. De scooter kunnen we er laten staan. Hij weet wel een reparateur in Lefkada. Terug op de camping merk ik dat ik mijn zonnebril ben vergeten. Van de bareigenaar mag ik zijn scooter lenen. We rijden terug en jawel hij ligt er nog. Tijd om te zwemmen en een glaasje te drinken bij het strand. Na het douchen steken we de bbq aan
Vraag: Waarom doen de Italianen steeds alsof ze ruzie hebben? Schreeuwen vanaf afstand elkaar toe. Houden totaal geen rekening met hun omgeving. De barman is blij dat het Italiaans seizoen eindigt. Hij is er helemaal klaar mee. En wij ook wel een beetje. Morgen de scooter ophalen. Door rijden naar Lefkada en een scootershop zoeken. Het wordt weer een druk dagje.

 Ondertussen organiseert de Italiaanse buurman een buurt etentje. Zoals gewoonlijk luid en duidelijk aanwezig. Om 23.30 sluiten ze de tent. De volgende morgen heb ik hem niet meer gezien. Zijn vrouw heeft alle rommel opgeruimd. Handige jongens die Italianen!

Maandag 28 aug Nidri-Lefkada 23 km
Na een korte nacht zijn we vroeg op. We halen onze scooter op die nog bij een restaurant staat. Daarna rijden we door naar Lefkada, op zoek naar een reparateur. We rijden dwars door de stad en parkeren de camper bij de haven. Lopend zoeken we een scootershop en vinden er een  “Two wheels only “. De man komt bij onze scooter kijken trekt een bedenkelijk gezicht.  “Zet hem maar bij de shop dan kijk ik wel of ik hem kan maken “, zegt hij. Zo gezegd , zo gedaan. We rijden naar een ACSI camping en doen nog wat boodschappen bij de LIDL. ‘s Middags fiets ik terug naar de stad en kijk wat de reparateur heeft gevonden. We hebben geluk. De riem ligt in vele stukken, maar het deel met het serienummer is nog in takt. Hij heeft een nieuwe besteld en morgen is die klaar. Een grote zorg minder. We verkennen het lekkere zwembad. Leggen de dorade op de bbq en hebben meteen een paar kattenvrienden erbij. Ze hebben geluk. Er blijven genoeg stukjes over. We staan met 2 campers op het terrein en ‘s avonds komt er nog een bij. Wat anders dan de vorige overvolle camping met al die Italianen. Oh ja naast ons wel een Italiaan uit Napels in een klein tentje. En achter ons een Fransman in een camper met een klein zwerfpoesje dat al een maand bij hem verblijft. Hij zegt dat hij hem niet mee neemt naar huis, maar dat moet ik nog maar zien.

 Dinsdag 29 aug Lefkada 10 km fietsen
Dagje niks doen en wachten vandaag. Eerst op de fiets naar de stad. Koude koffie gedronken en even bij de scooter gekeken. Die zou aan eind van de dag klaar zijn als riem is binnen gekomen. We gaan zwemmen bij de camping. Ed houdt zijn mobiel in zijn zak en die doet het niet meer. Aan het eind van de middag toch met de camper naar de stad gereden, maar de scooter is nog niet klaar. Morgen om 12 uur. Dan halen we hem op en rijden meteen door. Nederlandse buurtjes komen glaasje drinken en vertellen over hun ervaringen van een paar maanden camper rijden. Om 10 uur eten we nog een broodje en gaan naar bed.

Woensdag 30 augustus Lefkada-Aginara 250 km

Het is een warm nachtje. Onze huis zwerf poezen krijgen hun laatste maaltijd. Alles op gepakt en naar de stad gereden. Nog een half uur wachten voor de scooter. De reparateur heeft er nu een hele goede riem om gedaan en de geleiderollen ook vervangen. Hij kan weer 15000 km mee en dat voor €65. We geven hem €70 en dat verrast hem. Wil scoort nog een leuke kaftan in een alternatief winkeltje en ik koop een vervangende goedkope smartphone van €75,-. Mijn simkaart werkt gelukkig nog na de domme plonsduik.
We rijden de scooter weer op het motorrek en gaan op pad. Eerst een hobbelige weg langs het grote Amfrakikos binnen meer. Daarna een gloednieuwe snelweg, gesponsord door de Europese Unie, naar Patras. Kost wel even wat euro's aan toll, maar het schiet lekker op. We komen om 16 uur aan op onze oude camping Aginara beach van 35 jaar geleden. Het strand herkennen we nog, maar de camping is helemaal vernieuwd. Keurige grote vrije omheinde plekken, restaurant, winkel en een bar. Wat wil je meer. Jip is het rijden zat en loopt meteen vrij rond. De tv doet het eindelijk ook weer eens.
Donderdag 31 aug wasdag 40 km met scooter naar Kylini.

Wil annexeert twee wasmachines. We ontbijten met een vers broodje. Jip verkent de omgeving en wordt verjaagd door de automatische plantensproeiers. We testen de temperatuur van de zee en die is zeer aangenaam. Na een koude koffie in de bar rijden we naar Kyllini. Daar vertrekken veerboten naar Zakynthos. Met een scooter kost dat € 40,-. We besluiten zaterdag te gaan en maandag weer verder te trekken.

 ‘s Avonds eten we in het restaurant.

Vrijdag 1 september 6 km naar dorpje

Jip neemt elke dag een ochtend wandelingetje en gaat daarna in de slaapmode. Wij rijden naar het volgende dorpje. Dat is meer een vakantiedorpje met strand en vele eettentjes. We drinken een ijskoffie voor 1 euro per glas! Daarna nemen we nog een duik bij het strand, douchen, eten rotti, kijken wat tv en gaan naar bed.

 Zaterdag 2 september 35 km met scooter naar Zakynthos

We staan vroeg op om de veerboot te halen naar Zakynthos. De tickets zijn € 41,- voor een retour met scooter. Die stallen we aan de zijkant van de boot. We kopen een broodje en koffie als ontbijt. Het is ruim een uur varen. Aan de overkant zoeken we een touristoffice en boeken een vaar trip naar de bekende plekken. In de haven treffen we meteen een waterschildpad. Daarna zwemmen we op een eiland voor de kust. Daar leggen de schildpadden hun eieren. Een deel is afgeschermd voor publiek. We bekijken de blauwe grotten, zwemmen nog wat in zee en varen terug. De veerboot vertrekt om 4 uur en dat wordt krap. We racen terug en rijden gelijk de veerboot op. Tijd voor een biertje en wat omkleed werk. Het is een vermoeiende dag geweest. We doen nog wat boodschappen en eten een omelet. De Zwitserse over buurvrouw komt wat kletsen en na een drankje kruipen we in bed.

Zondag 3 sep Aginara 
Wasje gedaan en de mensen ontmoet die we in Ancona ook hebben gezien. Het is behoorlijk warm. We gaan met de scooter naar een stadje verderop. Drinken daar wat ijskoffie op een pleintje. Daarna rijden we naar het strand. Veel mensen, want het is zondag. We rijden weer terug naar de camper. De Duitse vrouw komt even wat kletsen. Ze gaan verderop eten en de man leent mijn helm omdat hij geen bril heeft. Het is de laatste dag , dus we gaan uit eten in het restaurant. Dit keer nemen we maar 1 maaltijd, want de porties zijn groot.

Maandag 4 sep Aginara Koroni 160 km.

De buurman komt uitleggen waar mooie plekjes zijn en waar een Lidl is. We nemen afscheid van de Duitse mensen en rijden naar het zuiden. De Lidl vinden we, maar we slaan toch de weg naar Koroni in. Het is behoorlijk warm. Op de snelweg rijden we iets te ver en moeten terug. Dat is €5,- extra. De kustweg naar Koroni is smal en bochtig. We nemen de ACSI camping en duiken het zwembad in om af te koelen. Jip verkent de omgeving en komt 2 vrienden tegen. Er staat een stevig windje en het is koeler geworden.

 Dinsdag 5 sep Koroni kasteel.

De twee aanwaai katten liggen voor de deur op voer te wachten. Met vers brood gaan we ontbijten. Daarna lopen we naar de stad. Drinken een koude koffie bij de haven en lopen terug. Even zwemmen in het zwembad. ‘s Middags scooteren we naar het kasteel, 40 km2 groot. Na het klooster met de nonnetjes vinden we het genoeg. Er moeten haren geverfd worden. Daarna ga ik naar een winkel van Sinkel. Buiten hangt de winkel vol met allerlei attributen. Matten, pannen, gereedschap, messen enz. Er is een spanband gebroken van de scooter. De man verschuift zijn trap een paar keer. Kijkt omhoog. Zucht wat en vindt een nieuwe spanband en blaast het stof er af. Ik blij. En de scooter ook. Terug bij de camper staan 5 poezen te wachten op hun dagelijkse maaltijd. Elke dag komen er een paar bij. Jip is niet blij. De Engelse buren met hun hond zijn een jaar op pad. Dat is misschien ook wel leuk. Na Griekenland gaan ze naar Italië en daarna naar Sicilië, Spanje en Frankrijk. Misschien zien we ze weer.

 

 

Donderdag 28 sep 250 km naar Coriglia

We zijn vroeg op. We spoelen de mat schoon en ruimen alles op. Alles is vies geworden in de modder van gisteren. De overbuurman raakt vast in de modder en wordt er uit gesleept. Wij kunnen gewoon weg rijden. Door een landschap met  veel landbouw en olijfbomen komen we op een camping aan zee aan, zeg maar in de hiel van Italië. We vinden een plekje aan het strand en Jip is gelukkig. Hij kan lekker buiten lopen. We vullen de wasmachine met alle natte zooi en leggen wat op de bbq.

Morgen maar een relax dagje inbouwen.

 

Vrijdag 29 sep 20 km met scooter

Na een relax ochtendje in de zon boodschappen gedaan bij een gigantische super. Kleren kosten bijna niets. Voor 17 euro een mooie fleece gekocht. In de super is een wijntankstation. Je neemt een kan en schenkt hem vol. ‘s Middags gaat het onweren en flink regenen. We kijken flikken Rotterdam.


Zaterdag 30 sep 65 km met scooter naar Rossano

We rijden met de scooter naar Rosano. Het is een eindje langs een vrij drukke weg. We komen 2 Lidl’s tegen. Daarna via een steil weggetje naar het oude Rossano boven in de heuvel. Het is druk. Bij de barokke kathedraal is een bruiloft bezig. We lopen binnen en maken de inzegening mee. Daarna zingt een vrouw een mooi lied. We wachten buiten op de bruid en drinken een koffie bij de plaatselijke kroeg. Auto’s wurmen zicht door de stoet bruiloft gasten. De lucht betrekt, dus we aanvaarden maar de terug reis. Bij een Lidl kopen we wat kaas en bij de winkel van gisteren nog een fleece voor 17 euro. Kleding is in Italie goedkoop. Het zonnetje schijnt weer dus we gaan nog even buiten zitten. Vanavond weer een pizza uit eigen oven.

Zondag 1 okt

We bellen Annet, want die is jarig. Later krijgen we foto’s van het cadeau dat George voor ons gegeven heeft. We vullen 2 wasmachines met was. Twee uur later staan ze stil vol water. De stroom is uitgevallen. Ze worden opnieuw gestart en we kunnen alles in de zon ophangen. Voor de rest doen we weinig vandaag, behalve in de zon zitten en lezen. We worden er wel bruiner van. Morgen een dagje rijden naar Sicilië.

Maandag 2 okt 325 km naar Siciliė.
We rijden op tijd weg. De super coop is nog dicht, dus geen ontbijt vandaag. We rijden de snelweg op naar Reggio di Calabria. Bij een benzinepomp scoren we een lekker broodje. De Mio stuurt ons verderop van de snelweg af. Toevallig komen we bij een supermarkt terecht en doen de rest van de boodschappen. We rijden verder door veel tunnels. Het stadslicht van de camper wil niet meer branden. Later zie ik dat er een zekering is door gebrand. De veerboot vaart net voor onze neus weg. We moeten even wachten. We blijven in de camper tijdens de overtocht. Jip vindt het maar niks. Op Siciliė rijden we via de snelweg naar Oliveri, camping Marinello. We hebben er eerder gestaan. Het valt ons nu op hoeveel troep er langs de weg ligt. Er wordt weinig opgeruimd.

Dinsdag 3 okt Oliveri 8 km met scooter
We hebben geen tv, dus verkassen we naar een open plek. Daarna rijden we via Oliveri naar Falcone voor wat boodschappen. De eigenaar van de supermarkt vraagt waar we vandaan komen. Hij vindt Nederlanders mensen met een open mind. Bij de kassa treffen we een vrouw die uit Australiė komt en hier al 40 jaar woont. We vertellen dat we ook een keer zijn geweest. Zij komt zelf uit Melbourne.
De rest van de dag brengen we bij de camper door. Een verkoudheid speelt op en het weer is ook niet zo bloedheet. Lezen en relaxen maar.

Woensdag 4 oktober 100 km van Oliveri naar Cefalu

Ik ben mijn horloge kwijt. Vergeten bij de douche? Verloren? Bij de receptie is ook niets bekend. Ik vraag het aan verschillende gasten in Duits, Frans en Engels. Geen resultaat. De heiligen relikwieën aan mijn spiegel kunnen de prullenbak in . Bij het pakken van de sleutel van de scooter valt mijn oog op de cabinevloer van de camper. En wat ligt daar? Mijn watch. Zeker van mijn pols af gegleden. De heiligen kunnen blijven hangen.
We rijden over de snelweg naar Cefalu. Om de haverklap is er 1 baan beschikbaar, maar er is niemand aan het werk. We vinden de camping snel. Vriendjes van Jip wachten hem al op.
Wij duiken het zwembad in. Daarna gaan we lopend naar het dorp. Doen boodschappen en drinken wat bij een café met uitzicht op zee.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.